Håkan Boberg ny chef för Polisområde Jönköping

Håkan Boberg utanför polishuset i Jönköping.

Håkan Boberg blir ny chef för polisområde Jönköping. Bild: Polisen

Håkan Boberg blir ny chef för polisområde Jönköping. Han tillträder ordinarie i rollen från och med 1 juli i år.

Det är nu klart att Håkan Boberg blir ny chef för polisområde Jönköping. Med drygt 30 år i tjänst som polis har han arbetat i Falkenberg, Gislaved, Värnamo och Jönköping och verkat som chef i olika roller de senaste 20 åren. Håkan har till största del varit placerad i Värnamo men har den senaste tiden haft rollen som tillförordnad chef i polisområde Jönköping. Nu blir han ordinarie i rollen från och med 1 juli i år och ser tillit, samverkan och engagemang som grunden han vill stå på i sitt ledarskap.

- Att vara polisanställd är för mig ett fint och viktigt uppdrag men samtidigt väldigt ansvarsfullt, säger Håkan Boberg. Vi finns till för medborgarna alla årets dagar och timmar. En viktig del av vårt arbete handlar om att försvara vår demokrati. Att få vara med och vara en del av polisens helt unika tillväxt är både spännande och utmanande. För mig är medborgarnas förtroende för svensk polis viktigt, vi behöver finnas nära och vi ska vara enkla att samarbeta med.

Polismyndigheten växer och med det följer också förväntningar som vi har att leva upp till, fortsätter Håkan Boberg. Tillväxten i sig är en utmaning, att ta emot många nya kolleger men även utveckla och attrahera de som redan är våra arbetskamrater. En förändrad brottslighet kräver nya metoder ny teknik och spetskompetens, utvecklingen av svensk polis kan aldrig avstanna.

- Håkan är en uppskattad chef och ledare, och jag är övertygad om att han kommer att fortsätta den utvecklingsresa som polisområde Jönköping påbörjat, säger Malena Grann, regionpolischef. Håkan kommer också bli ett värdefullt tillskott i den regionala strategiska ledningsgruppen.

Kontakt för media

Håkan Boberg finns tillgänglig för eventuella intervjuer idag torsdag mellan 13.30-15.30. Vänligen låt intervjuförfrågningar gå genom Tommy Thorngren, pressansvarig i polisregion Öst. Telefon 010-566 75 26, mejl tommy.thorngren@polisen.se.