Utökade öppettider för provisoriska pass i polisregion Väst

Polisregion Väst har genomfört en rad åtgärder för att möta behovet av passansökningar. Nu kan provisoriska pass ansökas vid både Göteborg Landvetter och i Alingsås.

Under den senaste tiden har polisens receptioner för ansökan om både pass och provisoriska pass varit ansträngda i hela Sverige, så även i polisregion Väst.

Provisoriska pass i Alingsås

Från och med onsdag 29 juni utökar polisen möjligheten för att ansöka om provisoriska pass – vid polishuset i Alingsås. Öppettiderna kommer att vara 8.00-16.00, måndag till fredag.

– För att ansöka om provisoriskt pass i Alingsås gäller samma förutsättningar som vid andra passreceptioner. Det vill säga att drop-in gäller och att man kan styrka sin resa genom exempelvis en bokningsbekräftelse, säger Mikael Edvardsson, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Alingsås.

Utöver provisoriska pass kan vanliga pass fortsatt ansökas vid receptionen i Alingsås. Då med en bokad tid.

För minskad trängsel vid polishuset hänvisas besökare att parkera vid parkeringshus Estrad, stationsgatan eller vid Parkeringsplats Nolhaga, Nolhaga allé.  

Utökade öppettider vid Göteborg Landvetter

Vid Göteborg Landvetter har man sedan ett par veckor tillbaka utökat öppettiderna och håller öppet mellan 8.00–22.00, måndag till söndag. Något som fortsatt gäller tillsvidare.

Ansöka om provisoriskt pass

Öppettider och adresser till polisstationer för ansökan om provisoriskt pass i region Väst:

Läs mer om att ansöka om provisoriskt pass på polisen.se.