Chefstillsättningarna klara för lokalpolisområde Ystad och Eslöv

Frida Lovén, LPO-chef Ystad, och Veronica Ek, LPO-chef Eslöv.

Frida Lovén och Veronica Ek.

Frida Lovén blir ny chef för lokalpolisområde Ystad, och Veronica Ek för lokalpolisområde Eslöv. 

- Jag är glad över att vi nu får två erfarna chefer med bred kompetens på plats som tillsammans med oss andra ska fortsätta bygga ett effektivt och kraftfullt polisområde framåt, säger Ann-Louise Kämpe, chef för polisområde södra Skåne där de båda lokalpolisområdena ingår.

Presentationer

Frida Lovén – lokalpolisområde Ystad

Frida Lovén har under det senaste året innehaft tjänst som biträdande chef för lokalpolisområde Ystad, och fortsätter nu alltså som ordinarie chef.

- Jag känner mig glad och stolt över att få det fortsatta förtroendet att leda lokalpolisområde Ystad. Jag ser fram emot att tillsammans med våra gruppchefer och övriga i vår ledningsgrupp bygga en kontinuitet och ett stabilt ledarskap som tar oss framåt, säger Frida Lovén.

Frida började polisutbildningen 2003, efter tidigare studier i arbetsvetenskap och ekonomi.  Efter några år inledande år som ingripandepolis i Malmö, varav en viss tid med fokus på ungdomsrån, fick hon tjänst som biträdande inre befäl. År 2015 lämnades Malmö till förmån för region Syds utredningsenhet, där hon också verkat som tillförordnad chef för bedrägerisektionen och kamerasektionen. Tidigare har även ett år tillbringats på uppdrag i Kosovo som en del av polisens utlandsstyrka.

I lokalpolisområde Ystad ingår kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.

Veronica Ek – lokalpolisområde Eslöv

Veronica Ek tar efter sommaren (15 augusti) över som ny chef för lokalpolisområde Eslöv.

- Jag är otroligt glad över att ha fått det ärofyllda uppdraget att bli lokalpolisområdeschef i Eslöv. Jag sätter stort värde på den kunskap och erfarenhet som idag finns i området och ser med glädje och entusiasm fram emot att få bli en del av den, säger Veronica Ek.

Veronica har varit polis sedan 2010, och kommer närmast från polisområde Malmö där hon bland annat arbetat som ingripandepolis på Rosengård, utredare av grova brott och brott mot barn samt gruppchef. Under senare tid har hon även verkat som biträdande chef för lokalpolisområde Malmö söder (Rosengård), sektionschef för BINR (brott i nära relation) samt tjänstgjort en tid på regionpolischefens kansli.

I lokalpolisområde Eslöv ingår kommunerna Eslöv, Hörby och Höör.