Flera frihetsberövade efter tillslag i södra Stockholm

Polisen har under tisdagsmorgonen den 31 maj genomfört tillslag på två adresser i Sätra och Farsta i södra Stockholm. Två personer har frihetsberövats misstänkta för grovt vapenbrott.

Tisdagens insats genomfördes av polisen i Skärholmen med hjälp av regionala insatsstyrkan. De frihetsberövade har kopplingar mot kriminella nätverk och är tidigare dömda för grova våldsbrott som har begåtts i området.

– Insatsen genomfördes efter en kort tids utredning gällande en händelse förra veckan där flera vapen togs i beslag i området. Vi bedömer det som sannolikt att de två som gripits inte varit själva i det här och vi utesluter inte fler ingripanden i närtid, säger David Sund, operationsledare i lokalpolisområde Skärholmen. 

– Ärendet är ett bra exempel på hur vi snabbt kan formera oss för att slå ner på den organiserade brottsligheten i lokalpolisområdet. Det är samarbetet mellan flera enheter som gjort det här möjligt, säger Daniel Danial, utredningsledare.

Utredningen leds av Åklagarmyndigheten och utreds av lokalpolisområde Skärholmen. Med hänsyn till den pågående utredningen kan i nuläget ingen ytterligare information kring ärendet ges.