Polisarbete i flera delar efter skjutningen på Hammarby

Polisens utredningsarbete fortsätter efter lördagens skjutning på Hammarby.

Det var vid 23:30-tiden på lördagen som polisen larmades till Liegatan på Hammarby med anledning av en skjutning utomhus. På plats konstaterades att en man skjutits. Mannen, som var vaken och talbar vid tillfället, fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen har gripits för skjutningen mot mannen.

Polisen har under helgen arbetat med att säkra spår, hålla förhör och försöka få tag på den eller de som utfört skjutningen. Vidare pågår ett arbete med att sammanställa information, bland annat från de förhör som har hållits, för att klarlägga händelseförlopp och motiv.

Personen som sköts är själv misstänkt för brott och anhållen efter beslut av åklagare. I nuläget kan en brottsrubricering inte kommuniceras ut då utredningen, som hanteras i en enskild förundersökning, är i ett tidigt skede och flera utredningsåtgärder ska vidtas.

Polisen misstänker att det är en pågående konflikt mellan olika individer snarare än stora grupperingar som ligger bakom skjutningen mot mannen.

– Vi ser ständigt skiftande lojaliteter och nya konflikter i den kriminella miljön. Med anledning av lördagens skjutning finns risk för nya grova våldsbrott kopplat till konflikten. I den delen görs ett stort analysarbete för att försöka förutspå och förhindra de brott som kan uppstå, säger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås.

– Lokalpolisområdet har en bra lägesbild över den kriminella miljön i Västerås och dagligen genomförs ett arbete på flera nivåer för att förebygga, förhindra och utreda brott i den miljön.