Risk för trafikstörningar under fotbollsderby i på Tele2 Arena

Söndagen den 15 maj spelas ett fotbollsderby på Tele 2 Arena med avspark klockan 15.00. Många personer kommer att färdas samtidigt till arenan och det finns därför risk för köbildningar och störningar i trafiken.

Många personer kommer även att ta sig till matchen med allmänna kommunikationer vilket kan skapa trängsel. Polisen i Stockholm kommer att ha personal för att underlätta framkomligheten, förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott. Vi kommer även att stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget. Polisen arbetar tillsammans med arrangören för att värna om en positiv stämning och gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt och säkert evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Vid insatsen kommer polisen att använda UAS (Unmanned Aircraft System, system för obemannade flygfarkoster) i brottsförebyggande syfte. Kamerabevakning med UAS sker för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar. Ett annat syfte är att på ett effektivt sätt kunna lösa störningar i trafiken som kan uppstå.

Se bifogade kartor för övervakade områden och tidsintervaller. Särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i Kamerabevakningslagen.

De områden som beslutet om kamerabevakning omfattar är nr: 3, 4, 7, 11, 12, 16, 17 mellan klockan 10:00-23:59.

Karta över Södermalm och Gamla stan i Stockholm

Bild: Polisen

Karta över Vasastan, Norrmalm och Östermalm i Stockholm

Bild: Polisen

Karta över Gullmarsplan och Johanneshovs-området i Stockholm

Gullmarsplan och Johanneshovsområdet. Bild: Polisen

Relaterad länk

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se: www.sl.se