Allvarlig händelse på skola i Malmö

Strax efter klockan 17.00 på måndagseftermiddagen inkom larm om flera skadade personer på Latinskolan i Malmö

Strax efter klockan 17.00 på måndagseftermiddagen inkom larm om flera skadade personer på Latinskolan i Malmö. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två skadade personer. De skadade, två kvinnor i 50-årsåldern som var anställda på skolan, fördes till sjukhus med ambulans, men deras liv gick inte att rädda. En person, en 18-årig man, greps i anslutning till händelsen, misstänkt för mord. Vad som ligger bakom händelsen är ännu oklart.

-  Det är med stor sorg som vi kan konstatera att två personer mist sina liv i denna fruktansvärda händelse och våra tankar går till deras anhöriga och vänner, säger Petra Stenkula, chef för polisområde Malmö

Ett 50-tal personer befann sig på skolan när händelsen inträffade. Under kvällen har skolbyggnaden evakuerats och sökts igenom och det finns i nuläget inget som tyder på att det skulle finnas fler gärningspersoner. Utredningsåtgärder har också genomförts på såväl skolan som andra platser.

-  Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonen. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet till denna fruktansvärda händelse, säger Åsa Nilsson chef för lokalpolisområde Malmö norr.

Polisen kommer under tisdagen att hålla en presskonferens om händelsen. Presskonferensen hålls på Rättscentrum i Malmö klockan 09.30.