Frivilliga dna-prov jämförs med dna från överfall i Göteborg

Dna har säkrats efter ett mordförsök i Delsjöområdet i Göteborg i augusti förra året. Nu genomförs frivilliga topsningar av personer som befann sig i området.

Överfallet på den 35-åriga kvinnan som promenerade på Södra sjöslingan söder om Stora Delsjön den 23 augusti 2021 är fortfarande olöst. Kvinnan utsattes för livshotande våld.

Dna har säkrats på brottsplatsen men har inte gett träff mot någon person  som finns i polisens dna-register. Nu genomför polisen frivilliga dna-topsningar av personer vars telefoner befunnit sig i området vid brottstillfället. Deras dna ska jämföras med det dna-spår som hittats på brottsplatsen. Det finns ingen misstanke om brott utan syftet är att utesluta personer som inte har med händelsen att göra.

Omfattande utredning

Sedan överfallet har polisen bedrivit en omfattande brottsutredning av mordförsöket mot kvinnan. Genom en så kallad masttömning har polisen identifierat vilka telefoner som kopplat upp i närområdet i anslutning till händelsen. Det är dessa telefoninnehavare som polisen nu vill topsa.

Flera spår har kunnat säkras vid brottsplatsen. Förutom dna från en okänd mansperson hittades ett par glasögon och en tygkasse med tryck som kan ha med händelsen att göra. Trots stora efterforskningar och efterlysningar till allmänheten har föremålens ägare inte kunnat identifierats. Ett stort antal förhör har hållits med personer som varit i området vid tiden för brottet.

Har du sett nåt som kan hjälpa polisen?

Polisen vill fortfarande komma i kontakt med personer som kan ha upplysningar om händelsen och som ännu inte hört av sig till polisen.

Mannen som misstänks för överfallet tros vara i 30-årsåldern, ljushyad och cirka 185 cm lång och normalbyggd till vältränad. Han har kort, mellan- till mörkblont hår och bar vid tillfället en enfärgad mörk keps och en mörk eller mörkgrön/grå tröja utan dragkedja samt mörka eller mörkgröna/grå byxor. Kvinnan har brunt hår, bar en beige t-shirt och svarta shorts samt en ryggsäck när hon attackerades.

Kontakta polisen om du känner igen glasögonen eller tygpåsen som hittades vid brottsplatsen.

Kontakta polisen om du varit i området den 23 augusti mellan klockan 13.00-16.00. Polisen vill också ha kontakt med andra personer som rör/rört sig i området före och efter brottet, och som kan ha gjort iakttagelser. Det är viktigt att inte utvärdera informationen själv, utan i stället låta polisen göra det. Alla tips och iakttagelser i ärendet kan lämnas till polisen via tipssidan på polisen.se eller via 114 14. Det går bra att vara anonym.