John Lindström ny lokalpolisområdeschef i norra Lappland

porträtt bild John Lindström

John Lindström, lokalpolisområdeschef norra Lappland

Idag den första mars tillträder John Lindström som ordinarie lokalpolisområdeschef i norra Lappland.

John Lindström har under ett års tid haft tjänsten som tillförordnad lokalpolisområdeschef i området som innefattar Kiruna, Gällivare och Jokkmokks kommuner.

 — Jag ser fram emot uppdraget. Min drivkraft har alltid varit utveckling, den personliga men också att se potentialen i människor och hjälpa dem realisera den, säger John Lindström.

I rollen som chef tror han på polisen som en viktig del i ett samhälle i förändring. Norrbotten och norra Lapplands tre kommuner är i centrum för stora tillväxtsatsningar. Den tekniska utvecklingen går samtidigt i rekordfart. Och här måste polisen hänga med, menar John Lindström.

— Vi kommer inte kunna göra som idag, att titta på till exempel i kompetensfrågor ett år i taget. Utvecklingen går för fort för det. Jag vill jobba för att utvecklingsarbete blir en naturlig del i allt vi gör, säger John Lindström.

John Lindström kommer ursprungligen från Skellefteå och kom till Kiruna och norra Lappland 2013. Sedan 2018 har han varit gruppchef i lokalpolisområdet.


Kontaktperson:
John Lindström, lokalpolisområdeschef norra Lappland: 072-509 67 84.