Lastbil körde mot färdriktningen – föraren greps av polisen

En lastbilschaufför greps av polisen i Västra Mälardalen misstänkt för grovt rattfylleri, efter att ha kört mot färdriktningen på E18 mellan Örebro och Arboga.

En lastbil som färdades i motsatt riktning på E18 mot Arboga ledde till att polisen fick in flera larmsamtal strax innan 06-tiden på söndagsmorgonen.

I höjd med trafikplats Sätra i Arboga mötte en polispatrull lastbilen som fortsatt färdades mot färdriktningen. Patrullen stoppade och ledde av fordonet från E18 till säker mark.

Efter kontroll misstänks föraren, en man i 65-årsåldern, för grovt rattfylleri. Mannen blev anhållen och är numera häktad fortsatt misstänkt grovt rattfylleri.

Efter beslut av åklagare är föraren friad från misstanke om grov vårdslöshet i trafik, ett brott han inledningsvis var misstänkt för.

I utredningen har det framkommit att lastbilen kan ha färdats mot färdriktningen en längre sträcka på E18 mellan Örebro och Arboga. Trafikintensiteten var vid tillfället låg men det förelåg ändå en påtaglig risk för att en trafikolycka skulle uppstå, enligt polisens bild av händelsen.

Att polisen via larmsamtal från andra trafikanter fick kännedom om lastbilens färd på E18 var en stark bidragande faktor till att lastbilschauffören stoppades och greps.  

I utredningen finns inga inkomna uppgifter om fordons- eller personskador.

Förundersökning pågår och leds av åklagare.