Två personer utlämnas efter mord i Köpenhamn

Samarbete mellan svensk och dansk polis ledde till att fyra män greps i februari i Malmö misstänka för allmänfarlig ödeläggelse. Tre av männen är nu häktade misstänkta för delaktighet i ett mord i Köpenhamn, två av dem utlämnas nu till Danmark.

Mellan den 18 och 23 februari skedde tre sprängningar och ett försök till sprängning i Malmö. I en samlad aktion mellan svensk och dansk polis kunde fyra män gripas misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Den 26 och 27 februari häktades tre av dem, 35, 20 och 18 år gamla, på sannolika skäl misstänkta i tre fall av allmänlig ödeläggelse och ett fall av försök till allmänfarlig ödeläggelse.

- Samarbetet mellan svensk och dansk polis har gjort att vi kunnat nå framgång i flera olika ärenden. Med våra olika kunskaper har vi kunnat hjälpa varandra vilket resulterat i att totalt tre personer häktats för allvarliga brott, och två av dem utlämnas nu till Danmark, säger Pethra Granat Svarrer, utredningsledare i polisområde Malmö.

De två männen som nu utlämnas, 18 och 35 år gamla och båda svenska medborgare, misstänks för delaktighet i mordet på en 36-årig man i stadelen Vesterbro i Köpenhamn den 4 februari i år.