Sök
Stäng Meny

Åtalas för mordförsök på 24-åring

Idag väcks åtal mot en 56-årig man som misstänks ha knivhuggit en 24-åring man vid Järntorget i Göteborg tidigare i år.

Det var tidigt morgonen den 27 juni som händelsen inträffade vid Järntorget i centrala Göteborg.

Efter larm från vittnen möts den första polispatrullen av en svårt knivskuren man och efter livräddande insatser förs mannen till sjukhus med livshotande skador.

Vittnen larmar

Snabb inhämtning av vittnesuppgifter från de två personer som både bevittnat, larmat och dessutom ingripit vid händelsen leder till att 56-åringen som cyklat från platsen grips strax efter händelsen.

– Vittnena har börjat filma händelsen samtidigt som de ingrep och avbröt den åtalade mannen, säger Helena MacIntosh, utredare vid grova brottssektionen i Storgöteborg.

56-åringen ska då ha hotat vittnena och även han tagit bilder på dem.

Jagade den unga mannen på cykel

Utredningen visar att den 56-åriga mannen på cykel jagat den 24-åriga mannen längs flera av gatorna mellan Järntorget och Masthuggstorget.

Genom vittnesuppgifter och film från både vittnen och övervakningskameror har polisen kunnat kartlägga hur mannen jagat honom fram till den platsen där han påträffades.

– Vittnena som larmade och ingrep har tillsammans med polispatrullens livräddande insatser med stor sannolikhet räddat livet på mannen, säger Helena MacIntosh.

Fick benet amputerat

Kammaråklagare Bengt-Olof Berggren åtalar idag 56-åringen för mordförsök och tingsrättsförhandlingarna planeras att inledas inom två veckor.

– I rättsutlåtandet framgår det tydligt att polis-och räddningstjänst räddade livet på målsäganden, genom hjärt-lungräddning, säger Bengt-Olof Berggren. Målsäganden fick genomgå flera omfattande operationer, och fick till slut hela sitt ben amputerat, till följd av de svåra skador han fick.