Fyra nya har anhållits efter upploppet i Sveaparken

Fyra personer till har anhållits för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under upploppet på långfredagen tidigare i år.

Det är fyra män från Örebro län som gripits, de är i åldrarna 18 år, 23 år, 24 år och 34 år. De greps under lugna och kontrollerade former.

Numera är totalt 32 personer frihetsberövade till följd av det våldsamma upploppet som uppstod i samband med den allmänna sammankomsten som var planerad att ske då den 15 april 2022, men som i praktiken aldrig kom att genomföras på grund av upploppet som eskalerade. De nu anhållna angrep och störde polisen i deras arbete genom våld och hot om våld, även polisfordon och polishundar skadades under upploppet.

Det arbetas fortfarande aktivt med utredningen inom Polismyndigheten. Framför allt är det bild- och filmmaterial som lägger grunden för utredningsarbetet. Arbetet handlar om att identifiera personer och koppla ihop med brott som begås på platsen.

- Vi lyckas hela tiden identifiera fler och fler personer som varit på plats och begått brottsliga handlingar. Alla dessa vill vi lagföra, så vi slutar inte förrän vi är klara, det är det viktigaste för oss, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen.