Kamerabevakning i Luleå centrum

Polismyndigheten har beslutat att med stöd av kamerabevakningslagen påbörja kamerabevakning av Luleå centrum. Syftet är att öka tryggheten och få bättre förutsättningar att lösa brott.

Kamerorna sitter på strategiska platser i Luleå centrum, platser som uppfattas som otrygga och där det sker mycket brott.

Målet är att kamerorna ska både vara brottsförebyggande samt hjälpa till att lösa brott. Kamerabevakningen är ingen enskild lösning utan ett komplement till andra insatser polisen genomför i lokalpolisområdet.

Från Polismyndighetens sida är vi måna om att du som bor i området har vetskap om att denna åtgärd främst är till för din trygghet. Vi använder bildmaterialet endast för tjänsterelaterade åtgärder, såsom insatser mot brott samt vid brottsutredningar när detta är aktuellt. Vi kommer behandla informationen efter strikta regler gällande sekretess och integritet.

Om du har frågor om kamerabevakningen är du välkommen att kontakta lokalpolisområde Luleå-Boden via vårt telefonnummer 114 14 eller via www.polisen.se.

Frågor från media

Frågor från media kring kamerabevakningen av Luleå centrum besvaras av Johan Persson Åkerström, gruppchef utredningsgruppen i lokalpolisområde Luleå-Boden, på telefonnummer 0730-91 43 50 mellan klockan 13:00-16:00 den 30 november 2022.