Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Mattias Sigfridsson blir ny chef för polisområde nordvästra Skåne

Mattias Sigfridsson

Mattias Sigfridsson Bild: Polisen

Mattias Sigfridsson är idag är biträdande chef för polisområde Malmö i polisregion Syd och blir nu polisområdeschef för nordvästra Skåne.

Mattias Sigfridsson har en stor erfarenhet från flera olika tjänster och befattningar i polisregion Syd. Han har även haft stabstjänstgöring på Justitiedepartementet och där jobbat med olika frågor kopplade till polisen.

- Det här känns väldigt bra. Mattias är både drivande, klok och har ett fokus på vårt huvuduppdrag och på vad som behöver göras. Han är också varmt välkommen som ordinarie ledamot i den strategiska ledningsgruppen i regionen, säger Susanne Hagström Rosenqvist, regionpolischef i Syd.

Tjänsten som polisområdeschef i nordvästra Skåne har varit vakant sedan Susanne Hagström Rosenqvist blev regionpolischef och biträdande polisområdeschef Patrik Isacsson har sedan dess varit tillförordnad chef för polisområdet.

- Jag är mycket glad och stolt idag. Det är med ödmjukhet jag tar mig an det nya jobbet och jag ser fram emot att bygga vidare på det goda arbete som redan görs i polisområdet och även fortsätta jobba med regionens utveckling. Jag är också tacksam över mina år som biträdande chef för polisområde Malmö. En otroligt lärorik tid och jag tar med mig engagemanget från alla jag jobbat med och alla ovärderliga erfarenheter och kunskaper in i min nya tjänst, säger Mattias Sigfridsson.