Misstänkt för mord släppt

En person som varit häktad misstänkt för mord har i dag fredag släppts fri.

Polisen har sedan 20 juli en pågående förundersökning om misstänkt mord. En person har varit häktad i ärendet sedan 30 augusti. I dag släpptes han fri, men misstankarna kvarstår. 

En man från Hjällbo, Fouad Kharad, 43 år, är fortfarande försvunnen. Han var senast i kontakt med sina anhöriga på eftermiddagen den 7 juli 2022. Han lämnade då stadsdelen Hjällbo i Göteborg för att uträtta några ärenden i Gråbo, Lerums kommun. Han har därefter inte hörts av. 

Polisen har sökt efter Foad Kharad på många olika sätt, bland annat med hjälp av polishelikopter och polishundar. En rad utredningsåtgärder har gjorts. 

Foad Kharad körde en svart Volkswagen Polo. Bilen hittades den 21 juli på pendelparkeringen vid Brobacka Naturreservat i Alingsås kommun. 

Efterforskningar har gjorts och inget tyder på att Foad Kharad frivilligt har försvunnit eller håller sig undan. Polisen i region väst har därför inlett en förundersökning om mord. 

Polisen tar fortfarande emot tips angående observationer runt den 7 juli då Foad försvann i området kring Sjövik.

Polisen ber alla som har uppgifter, iakttagelser och tips rörande ärendet att höra av sig på telefon 114 14 eller lämna ett tips via webben.