Sök
Stäng Meny

Riktad insats mot organiserad prostitutionverksamhet i södra Stockholm

Polisen har genomfört en riktad insats mot misstänkt sexhandel på flera platser i södra Stockholm. Vid insatsen uppstod misstanke om koppleri samt flera fall av köp av sexuell tjänst.

Den 21 till 24 november fick ett flertal hotell och en lägenhet i sydöstra Stockholm besök av polisen. Skälet till insatsen var misstankar om pågående människohandel för sexuella ändamål. Även massagesalonger var föremål för polisens insats.

- Insatsen var en följd av en längre tids inre och yttre spaning i syfte att kartlägga prostitutionsverksamhet där det finns misstanke om att koppleri eller försäljning av sexuella tjänster förekommer, säger Anna Westberg, tf operativ koordinator vid lokalpolisområde Globen.

Insatsen är en del i polisens långsiktiga arbete mot människohandel för sexuella ändamål. Förutom att lagföra enskilda sexköp var ambitionen med insatsen att identifiera och även lagföra de människor som hålls ansvariga för exempelvis koppleri och den organiserade prostitutionen.

I samband med insatsen upprättades tre anmälningar om köp av sexuell tjänst. Även en anmälan om koppleri upprättades.

Utsatta erbjuds stöd

Under insatsen deltog personal från socialtjänsten och MIKA-mottagningen i syfte att erbjuda samtalsstöd och annan praktisk hjälp för de som lever i utsatthet.  

Polisen kunde insatsens gång lokalisera flera utsatta kvinnor som fick stöd och hjälp av våra samverkanspartners, MIKA-mottagningen och Stockholms stads specialiserade uppsökare mot människohandel och prostitution.