Saknad kvinna från Vetlanda har hittats död

Polisen har i en sökinsats i ett skogsområde utanför Vetlanda påträffat en avliden person, och kan bekräfta att det är kvinnan som har varit saknad i över två veckor som man har hittat. Kvinnans anhöriga har underrättats.

– Efterforskningen efter kvinnan har varit omfattande, där polisen med stor resurs och med specialkompetens, räddningstjänsten, försvarsmakten och inte minst Missing People har gjort en betydande insats, sa Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet.

Försvinnandet av den unga kvinnan har berört och engagerat många av Vetlandas innevånare. Polisen har samverkat med Vetlanda kommun som kommer att anordna stöd och samlingsplatser för de som är i behov av detta.

I samband med att kvinnan har anträffats övergår fokus i utredningsarbetet till att bringa klarhet i vad som har hänt. Polisen har under de senaste veckorna arbetat utifrån tesen att kvinnan har utsatts för ett brott och att hon inte har varit försvunnen av egen vilja. Rickard Finndahl, gruppchef för grova brott, Höglandet berättade:

– Vi har hållit många förhör, vi har genomfört tekniska undersökningar, vi har tagit beslag, vi har tömt vattendrag och fått in många tips som vi bearbetat och följt upp. Vi kommer att fortsätta bedriva ett intensivt utredningsarbete där många åtgärder kvarstår för att bringa klarhet i vad som hänt. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa kvinnans dödsorsak.

I ärendet finns sedan tidigare två personer häktade, vilka omhäktades idag på den starkare misstankegraden. I nuläget misstänks inga andra personer för inblandning i kvinnans försvinnande eller död än de nuvarande häktade.

Se pressträffen som hölls den 2 november kl. 21:00