Stulna värmepumpar för miljoner

Polisen i Fyrbodal har gripit flera personer misstänkta för att under en längre tid ha stulit luftvärmepumpar, bergvärmepumpar, vitvaror och verktyg på olika platser i Västsverige.

Polisen har under de senaste veckorna genomfört flera husrannsakningar i bostäder och lokaler kopplade till grupperingen och diverse stulna verktyg, vitvaror samt olika typer av värmepumpar har då anträffats och tagits i beslag.

Tre män i 30 till 40 årsåldern, hemmahörande i Göteborgsområdet, har häktats för inblandning i stölder som till stor del skett i Fyrbodal med omnejd.

Stort godsvärde

Godset har kunnat kopplas till flera grova stölder i Västsverige och värdet på det tillgripna varorna håller nu på att sammanställas. Enligt polisens spaningsledare Per Björkman i Fyrbodal rör det sig om miljontals kronor.

- Det här är stölder som drabbat många av våra medborgare och i dessa tider när det dessutom är långa leveranstider på värmepumpar känns det extra bra att vi klarat upp brotten säger Per Björkman, spaningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Förundersökningen leds vid åklagarkammaren i Uddevalla.