Trafikveckan ”brott på väg” riktar sig mot alla brott

Trafikinsats i Märsta.

Bild: Polisen

Som en del i brottsbekämpningen genomför polisen i region Stockholm och Gotland en trafikvecka mellan den 7 och 13 november som riktar sig mot alla brott som sker på och i anslutning till vägnätet.

– Genom dessa kontroller av fordon kan vi komma åt förare och passagerare som använder vägnätet i samband med brottsliga gärningar som exempelvis att transportera stöldgods, vapen, narkotika med mera, säger Thomas Forsberg som är trafikansvarig i region Stockholm och Gotland.

Trafikkontrollerna kommer att ske både genom öppen och dold övervakning.

Trafikveckan ”brott på väg” kommer att genomföras av poliser i hela regionen. De kommer att kontrollera körkort och fordon, och vid behov även utföra, utlänningskontroller, kontroll av efterlysta och andra utredningsåtgärder när brott uppdagas.

Samverkan för ökad trafiksäkerhet

Trafiksäkerhetsarbetet engagerar flera myndigheter och organisationer. Där vi alla hjälps åt för att öka tryggheten i trafikmiljön.

Trafikveckan ”brott på väg” är en av många trafikveckor som polisen genomför varje år. Kontrollerna genomförs dels synligt och dels genom dold övervakning. Målet är att minska antalet skadade och avlidna i trafiken.