Två personer anhållna i samband med stölder av exklusiva bilar

Polisen undersöker en misstänkt stulen bil.

Polisen undersöker en misstänkt stulen bil.

Två män anhölls den 3 november misstänkta för grovt häleri. Två exklusiva personbilar till ett värde av närmare 400000 kr per bil har beslagtagits i samband med gripandet.

Gränspolisen i Stockholm följer utvecklingen kring bilstölder och har under sensommar och höst uppmärksammat en tydlig ökning av stölder av ett visst märke av premiumbilar.

–  Vi hoppas att gripandet av de nu misstänkta personerna, som misstänks ingå i ett större nätverk specialiserat på stölder av premiumbilar, kan göra att denna utveckling bromsas, säger Daniel Almskog, utredare på gränspolisenheten i region Stockholm. 

Det var efter ett tillslag i Ekerö kommun den 3 november som polisen anträffade två stulna personbilar. Två män i 30-årsåldern kunde också gripas som misstänkta för grovt häleri i samband med tillslaget. Både männen anhölls senare av åklagare.

De anträffade bilarna hade stulits vid två olika tillfällen i Bromma i slutet av oktober och senare försetts med falska registreringsskyltar. Polisen misstänker att skälet till det är att försvåra ett återställande till målsägande, det kan även misstänkas att fordonen skulle föras ut ur landet.

Brottet är att anses som grovt på grund av fordonen höga värde (mer än fem prisbasbelopp) och att det ingår i organiserad och systematisk internationell tillgreppsbrottslighet.