Extra helgöppet i Uppsala för att hämta ut ditt pass

På passexpeditionerna i region Mitt finns det ett väldigt stort antal färdiga pass som inte hämtats ut. Pass som inte hämtats ut inom tre månader makuleras.

Därför kommer passexpeditionen i Uppsala att ha extraöppet under tre helger i höst, med start i helgen, för att på så sätt erbjuda fler tillfällen att hämta ut resehandlingar.

Den 15-16 oktober, 29-30 oktober och 12-13 november har polisen i Uppsala helgöppet mellan 9-16.30 för tidsbokad ansökan för pass eller nationellt id-kort och för utlämning av resehandling.

  • Boka din tid på polisen.se om du vill ansöka om pass eller nationellt id-kort.
  • Drop in gäller endast för uthämtning av färdiga resehandlingar.
  • Under extraöppettiderna kommer endast passärenden att hanteras, alla övriga ärenden hänvisas till våra ordinarie öppettider.
  • Glöm heller inte att avboka din bokade tid för passansökan om du inte kan gå. När du avbokar ger det möjlighet för andra i behov av pass att göra en ansökan tidigare.

När passet är klart att hämta skickas ett meddelande till det telefonnummer eller den e-postadress som angavs när man bokade tid. Det finns ingen tidsbokning för uthämtning av pass eller id-kort utan det är drop-in som gäller.

Passet ligger kvar i tre månader

Grundregeln är att passet ligger kvar på passexpeditionen i tre månader. Ett pass som inte hämtats ut efter tre månader makuleras normalt. Om passet makuleras måste den sökande boka ny tid och betala ny ansökningsavgift.

Boka tid för ansökan om resehandling

Preliminära leveransdatum av pass beroende på ansökningsperiod