Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Extra kvällsöppet för att hämta ut pass i Gävle vecka 45

På passexpeditionerna i region Mitt finns det ett väldigt stort antal färdiga pass som inte hämtats ut. Pass som inte hämtats ut inom tre månader makuleras.

Därför kommer passexpeditionen i Gävle att ha extraöppet tre kvällar nästa vecka. Måndag 7/11, tisdag 8/11 och torsdag 10/11 är öppettiderna förlängda och mellan 16:00 – 20:00 är det öppet endast för uthämtning av resehandlingar.

– På så sätt vill vi erbjuda fler tillfällen att hämta ut sitt färdiga pass eller sitt nationella id-kort, säger Linda Wickström, gruppchef för stöd och service i Gävle.

Det finns ingen tidsbokning för uthämtning av resehandlingar, utan det är drop-in som gäller.

– Under extraöppettiderna kommer vi endast att lämna ut färdiga resehandlingar, alla övriga ärenden hänvisas till våra ordinarie öppettider, säger Linda.

Passet ligger kvar i tre månader

Grundregeln är att passet ligger kvar på passexpeditionen i tre månader. Ett pass som inte hämtats ut efter tre månader makuleras normalt. Om passet makuleras måste den sökande boka ny tid och betala ny ansökningsavgift.