Mattias Forssten ny polisområdeschef i Södermanland

Mattias Forssten, ny polisområdeschef i Södermanland från och med den 1 december 2022.

Mattias Forssten, ny polisområdeschef i Södermanland från och med den 1 december 2022. Bild: Polisen

Nu är det klart att Mattias Forssten blir chef för polisområde Södermanland. För närvarande arbetar Mattias som lokalpolisområdeschef i Örebro.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att bli chef för polisområde Södermanland. Min uppfattning idag är att polisområde Södermanland är robust med ett tydligt engagemang i att lyckas med vårt uppdrag och som likt andra polisområden prövas hårt inte minst kopplat till de grova våldsbrotten. Jag ser fram emot att få lära känna verksamheten och medarbetarna, säger Mattias Forssten.

Mattias gick ut polisutbildningen 2006 och har därefter jobbat som bland annat sektionschef inom aktionsverksamheten vid regionala utredningsenheten i polisregion Bergslagen, kanslichef i polisområde Värmland, lokalpolisområdeschef i Karlstad samt nu senast som lokalpolisområdeschef i Örebro.

– Det har varit en intressant process med många kvalificerade sökande till tjänsten som polisområdeschef i Södermanland. Mattias är en uppskattad ledare och hans breda erfarenhet i att utveckla och driva olika verksamheter kommer bli ett viktigt tillskott i vår regionala ledningsgrupp. Det känns väldigt bra att han vill ta sig an detta uppdrag, säger regionpolischef Malena Grann.

Mattias Forssten tillträder som polisområdeschef i Södermanland den 1 december.

Nuvarande polisområdeschef Mikael Backman avslutar därmed sitt chefsförordnande efter 8 år som polisområdeschef och blir samordnare på operativa enheten med särskilt funktionsansvar för polischefsberedskaps- och kommenderingschefsfrågor.

Information till media

Mattias Forssten kommer att vara tillgänglig för enskilda intervjuer imorgon tisdag den 18 oktober mellan klockan 09.00-12.00. För att boka tid för intervju, fyll i kontaktuppgifter och uppdragsgivare i formuläret så återkommer vi till dig.

Mattias kommer att befinna sig i Örebro. Intervjuer genomförs via telefon.

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.