Nio gripna misstänkta för narkotikasmuggling

Polisen i Fyrbodal har efter en längre utrednings- och spaningsinsats gripit nio personer misstänkta för att ha smugglat stora mängder narkotika till och från Sverige.

Åtta män i 20-25 års åldern och en kvinna, även hon i 20-årsåldern, har under de senaste veckorna gripits på olika platser misstänkta för delaktighet i en organiserad narkotikasmuggling.

Hittills i ärendet har drygt 40 kg amfetamin samt en större mängd hasch anträffats och tagits i beslag. 

 – Den här typen av gränsöverskridande brottslighet är svår att angripa och det är ovanligt att polisen tar så här stora mängder narkotika i beslag. Vi misstänker att en del av narkotikan var tänkt för Västsverige medan en del troligtvis var tänkt att föras vidare till Norge, säger Per Björkman, spaningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Personerna är misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling och om de döms för det är straffskalan mellan sex till tio års fängelse.

– De misstänkta personerna har varit aktiva i hela kedjan, både när det gäller importen men även med försäljning på gatunivå, berättar Per Björkman.

I nuläget är sju av personerna häktade och två anhållna i ärendet. Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Uddevalla.