Polisen bevakar med drönare under match i Malmö

Karta över bevakningsområde

I samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF torsdag 20 oktober kommer polisen att använda sig av UAS, drönare försedda med kameror, över delar av centrala Malmö.

Polisen har beslutat att använda kamerabevakning med hjälp av UAS, kameraförsedda drönare, i samband med fotbollsmatchen i trygghetsskapande och brottsförebyggande syfte.

Beslutet gäller torsdagen 20 oktober mellan klockan 15.00 till 00.00. Av bilden framgår vilket område det gäller.

Läs mer om vår hantering av materialet: www.polisen.se/lagar-och-regler/behandling-av-personuppgifter

Om kamerabevakning med UAS

  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Beslutet om kamerabevakning ger inte polisen rätt att filma in i bostäder eller på andra integritetskränkande platser, utan enbart på platser som är allmänna. Polisen flyger som utgångspunkt på hög höjd och där ingen personidentifiering sker.
  •  Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.