Sex personer frihetsberövade efter mord i Södertälje – arbetet fortsätter

De senaste veckorna har tre mord och två mordförsök skett i Södertälje. I nuläget är sex personer frihetsberövade i ärendena. Polisen arbete fortsätter med stor kraft i utredningarna för att bryta våldsutvecklingen och öka tryggheten i Södertälje.

Förundersökningarna i samtliga ärenden fortsätter och ett stort antal förhör har genomförts.

– Det är ett mycket allvarligt läge och vi samlar all tillgänglig resurs både från övriga region Stockholm och övriga landet i arbetet i Södertälje. Polisen lokalt har en viktig roll genom en mycket god kunskap om de kriminella som finns i lokalsamhället. Vi kommer aldrig ge upp och arbetet – tillsammans med övriga samhället – fortsätter med full styrka i Södertälje, säger Catrine Kimerius Wikström, polisområdeschef i Stockholm syd.

I ärendena där tre personer dödats och två skadats de senaste två veckorna är i nuläget sex personer frihetsberövade och arbetet med att säkra utredningarna fortsätter. God lokalkännedom och snabba ingripanden efter brotten är en del av det som ger framgång när det gäller att frihetsberöva misstänkta. Samtidigt jobbar polisen i tät dialog med ungdomar och föräldrar i Södertälje.

– I arbetet har lokalpolisen i Södertälje och polisen region Stockholm fått hjälp från övriga landet och arbetet handlar inte minst om att finnas ute för att öka tryggheten och för att få stopp på våldsutvecklingen. Vi ser att vi har ett starkt stöd av de boende i Södertälje i detta arbete och det är av vikt om vi ska lyckas, säger Catrine Kimerius Wikström,

Polisen efterlyser fortsatta uppgifter från allmänheten när det gäller morden och mordförsöken. Uppgifter kan lämnas via telefon på 114 14 alternativt via polisens kontaktformulär på polisen.se.

Fakta om morden

Fredag den 30 september dödades en person och i det ärendet har tre män häktats på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott.

Lördag den 1 oktober dödades en man och för det har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Torsdag den 6 oktober – en död och en allvarligt skadad. Två personer begärda häktade för mordet och mordförsöket.