Sök
Stäng Meny

87 blev av med körkortet under trafikvecka i region Stockholm och Gotland

1252 förare rapporterades för att ha överskridit hastighetsbegränsningen i regionen. 87 av dessa fick sina körkort omhändertagna.

Under vecka 37 genomförde polisen en trafikvecka med fokus på hastighet i syfte att öka trafiksäkerheten. 

– Att hålla hastighetsbegränsningarna är viktigt i för trafiksäkerheten, men det är långt ifrån det enda vi tittar på vid kontrollerna. Att förarna är uppmärksamma i trafiken, håller avstånd med mera är också viktigt för att trafikanterna ska komma tryggt och säkert dit de ska, säger Thomas Forsberg, trafikansvarig i polisregion Stockholm.

Kontrollerna har skett både öppet med polismålade fordon där laserinstrument använts som mätmetod, men också dolt med civila polisfordon. Utöver att mäta hastigheten har poliserna även kontrollerat fordon och beteenden i trafiken.

Ett exempel på en kontroll var vid en förskola i Bromsten där 30 km/timmen är högsta tillåtna hastighet. Kontrollen pågick i en timme under tiden då många hämtar sina barn från förskolan.14 förare rapporterades för hastighetsöverträdelser. En förare fick sitt körkort omhändertaget.

En polis med lasermätare uppmärksammade en bil som tidigare stoppats för narkotikabrott, och en polispatrull körde efter för att stoppa bilen. Misstanke om rattfylleri uppstod och eftersom föraren kört utan körkort vid upprepade gånger blev denne rapporterad för grov olovlig körning. Bilen togs i beslag.

Samverkan för ökad trafiksäkerhet

Trafiksäkerhetsarbetet engagerar flera myndigheter och organisationer som alla hjälps åt för att öka tryggheten i trafikmiljön. Trafiksäkerhetsveckan med fokus på hastighet är en av många trafikveckor som polisen genomför varje år. Målet är att minska antalet skadade och avlidna i trafiken.