Fotbollsmatch i Malmö den 1 oktober

Aktuellt område markerat på en karta.

Bild: Polisen

I samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby IF lördagen den 1 oktober kommer polisen att använda sig av UAS, drönare försedda med kameror, över delar av centrala Malmö.

I trygghetsskapande och brottsförebyggande syfte har polisen beslutat att använda kamerabevakning med hjälp av UAS, kameraförsedda drönare, i samband med fotbollsmatchen.

Beslutet gäller lördagen den 1 oktober från klockan 10.00 till 21.00.

Av bilden ovan framgår vilket område som kommer att bevakas.

Information om vår hantering av materialet.

Om kamerabevakning med UAS

  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Beslutet om kamerabevakning ger inte polisen rätt att filma in i bostäder eller på andra integritetskränkande platser, utan enbart på platser som är allmänna. Polisen flyger som utgångspunkt på hög höjd och där ingen personidentifiering sker.
  •  Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.