Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Intensivt utredningsarbete efter skjutningen på Hässlö

Polisens utredningsarbete fortsätter i hög fart efter tisdagens skjutning på Hässlö i Västerås.

Efter händelsen har polisen bland annat arbetat med att hålla förhör, säkra spår och försöka identifiera den eller de som utfört skjutningen. Under onsdagen har det arbetet fortsatt i hög fart.

Efter skjutningen lämnade den eller de som utfört skjutningen i en personbil på Flottiljgatan. Ingen person är gripen och den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

Fokus just nu ligger på att identifiera och gripa den eller de som skjutit eller på annat sätt har varit delaktig i brottet. Lokalpolisområdet använder den resurs som finns tillgänglig och flera olika kompetenser för att komma framåt i utredningen, säger polisinspektör Carin Lenke som är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås.

Vid tiden för skjutningen, som skedde utomhus, var den skjutne mannen tillsammans med en annan person och polisens bild är att de känner varandra sedan tidigare. Polisen bedömer att personen som var tillsammans med den man som skottskadades också riskerade att träffas av skotten och därför är det två målsäganden i förundersökningen.

Efter polisens tekniska undersökning på platsen konstaterades det att flera skott avlossades och förutom den man som skadades träffades även en hotellbyggnad. 

Polisen misstänker att det finns ett tydligt motiv bakom skjutningen och att den har skett inom den kriminella miljön, men det behövs mer tid för att utreda exakt vad som har föranlett brottet.

Polisen lägger dagligen ner ett stort arbete mot personer i den kriminella miljön och det ger, förutom en större möjlighet att förhindra brott, också bättre förutsättningar att utreda en skjutning när den sker, säger Carin Lenke.

Det finns i nuläget inga indikationer på att skjutningen har höjt risken nya våldsbrott på Hässlö, enligt polisens bedömning.    

Förundersökningen leds av Polismyndigheten.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

* Carin Lenke är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås under en kortare period med anledning av ledigheter.