Polisens arbete med måndagens fotbollsmatch i Norrköping

Måndag 5 september spelar IFK Norrköping hemma mot Hammarby i allsvenskan i fotboll. Ett stort antal åskådare beräknas att besöka arenan.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt evenemang utan våld och ordningsstörningar. Polisens fokus är att matchen ska bli en folkfest som är trygg, säker och välkomnande för alla.

Polisregion Öst har en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Många poliser kommer att vara i tjänst under måndagen i Norrköping.

Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan i anslutning till Platinum Cars arena, och på gator mellan arenan och resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss eller spårvagn till matchen.

Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på arenan och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Visitation av publiken kommer att ske vid entréerna. Kom i god tid så att du inte missar matchstarten.

För att ha en bra överblick från luften så kommer polisen under måndagen att använda UAS med kamera (även kallat drönare). Detta för att kunna se hur folkmassor rör sig, samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. En begränsad mängd personer kommer att ha tillgång till bildmaterialet.

Kontakt för media

Peter Wahlberg
Kommenderingschef tillika lokalpolisområdeschef Norrköping
Telefon: 010 56 655 20