Trafikinsats i Göteborg: Drygt 1 500 bilar stoppades

I en omfattande trafikinsats i centrala Göteborg utfärdades cirka 25 böter – främst för trafikbrott. Men även andra brott uppdagades.

Fler än 1 500 fordon vinkades in på åtta olika kontrollplatser i centrala Göteborg under onsdagen. Bland trafikbrotten fanns två förare som blåste positivt för alkohol och en förare som misstänktes för drograttfylla. En rödljuskörning resulterade i indraget körkort på plats. Tre fordon var belagda med körförbud och tre förare saknade körkort. Dessutom rapporterades en förare för en felaktigt monterad bilbarnstol som innebar en säkerhetsrisk.

I samband med trafikkontrollerna uppstod även misstankar om annan brottslighet.

– Det är inte ovanligt att vi upptäcker andra brott när vi gör våra trafikkontroller. Den här gången hittade vi både narkotika och en kniv, säger polisinsatschefen Alexander Warberg.

Totalt deltog ett femtiotal poliser i den riktade insatsen som leddes av polisen i Göteborg city. Specialsökhundar som letar efter narkotika och vapen deltog. Trafikpolisen och gränspolisen gjorde fördjupade kontroller av fordon, ID-handlingar och uppehålls- och arbetstillstånd. Även Kronofogden deltog i insatsen och kontrollerade om det fanns skulder som kunde utmätas.