Sök
Stäng Meny

Övning i Stockholm city natten mellan torsdag och fredag vecka 16

Natten mellan torsdagen den 20 april och fredagen den 21 april sker en samverkansövning vid området runt Tekniska högskolan på Östermalm i centrala Stockholm.

Övningen genomförs på natten för att det ska påverka allmänheten så lite som möjligt och ska pågå mellan cirka klockan 01:00-04:00. Detta för att övningsplatsen endast är tillgänglig mellan dessa tider. Under övningen kommer ett stort antal blåljusenheter från olika organisationer och människor vara i rörelse på gatorna i området.

Fokus för övningen är ”ledning och styrning i samverkan mellan blåljusenheter vid allvarlig händelse”. Ingen skottlossning eller andra höga smällar kommer att ske under övningen, däremot kan skrik och höga röster förekomma under korta stunder.

När övningen startar finns personal från övningsledningen i orangea alternativt blå övningsvästar på plats och som kan svara på eventuella frågor från allmänheten.

Polisen och övriga samverkansorganisationer tackar på förhand för möjligheten till övning i centrala city och hoppas att de boende i området har överseende.