Sök
Stäng Meny

Livstids fängelse för mord på kvinna i Bromma

Den man i Bromma som strypte sin fru till döds och dumpade kroppen i vattnet i Nacka har dömts av tingsrätten till livstids fängelse.

Mannen som är i 45-årsåldern åtalades i januari och dömdes på onsdagen 5 april till livstids fängelse av Solna tingsrätt. Han döms för mord på kvinnan genom strypande våld mot halsen, grovt barnfridsbrott då våldet skedde i närheten av parets son och brott mot griftefriden efter att ha rullat in offrets kropp i en matta och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen, Nacka.

Han ska också betala skadestånd på 160 000 kronor till parets gemensamma son samt 60 000 kronor till hustruns pappa.

Förhör viktiga i utredningen

Sektionen för grova brott och sektionen för brott i nära relation i polisområde Stockholm nord har tillsammans utrett ärendet och gjort en omfattande kartläggning av gärningsman och offer. Utredningen har haft ett stort fokus på förhör med gärningsmannen och att lokalisera kvinnans kropp som till slut kunde hittas i Nacka.

Det var den 14 februari 2022 som kvinnan anmäldes försvunnen av sin man och en sökinsats inleddes. Följande dag anhölls mannen misstänkt för mord och en elva månader lång utredning startade.