Sök
Stäng Meny

PRESSMEDDELANDE: Man gripen efter larm om skottlossning

En man som avlossat flera skott mot en polispatrull i ett skogsområde i Alingsås greps under eftermiddagen.

Polisen fick larm om den beväpnade mannen vid 12.40 på tisdagen. Vittnen hade då sett en man med vapen försvinna in i skogen och hört skott avlossas.

När polisen kom till platsen blev polispersonal beskjuten. En stor polisinsats aktiverades och en så kallad särskild händelse inleddes. Regionala enheter har tillsammans med resurser från nationella avdelningar agerat vid insatsen.

Mannen greps vid 15.30-tiden i närheten av en fastighet. I samband med gripandet sköt polisen verkanseld efter det att mannen avlossat skott ut från fastigheten. Mannen träffades i ena benet och fick hjälp av sjukvårdsutbildad polispersonal direkt på plats. Han fördes sedan till sjukhus för vård av skottskadan.

Även polispersonal blev beskjutna i samband med händelsen, de har inga fysiska skador men erbjuds krisstöd.

– Vi har hanterat en mycket farlig händelse som inneburit en överhängande fara för både allmänhet och polispersonal. Det har varit en stor och komplex polisinsats, säger Dan Windt, kommenderingschef.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.

Under polisinsatsen brann det på flera platser i skogen och Räddningstjänsten har varit på plats med flera enheter. Bränderna tros ha ett samband med ovanstående händelser.

De åtgärder som polisen nu vidtar under kvällen och natten är fortsatt utredningsarbete, kriminaltekniska undersökningar och inre spaningsarbete. Platsen är fortsatt avspärrad.

Polisen är intresserad av iakttagelser i samband med händelserna. Tipsa polisen genom att ringa 114 14.

Kontakt för media:
Robert Karlsson, bitrände polisregionchef region väst, är tillgänglig för media på telefon i kväll den 18 april, mellan kl 20-20.30.

Mediekontakt: Annika Lindqvist, 010-565 4491