Polisbegravning i Norrköping på fredag

På fredag, 14 april, sker en polisbegravning i Matteus kyrka i Norrköping. Region Öst hanterar begravningen som en regional särskild händelse.

Fler poliser än vanligt kommer vara på plats i centrala Norrköping på fredag när Mats Löfving, ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef i Stockholm, begravs. Polisen kommer arbeta med hög synlighet i samband med detta, men även dolt.

I samband med begravningen kommer Matteus kyrka och det närmaste området runt omkring kyrkan vara avstängt för allmänheten. Det kan komma att bli viss påverkan på trafiken. Parkeringsplatser nära kyrkan kommer att vara avstängda, förbudsskyltar finns uppsatta. Skyltarna tas bort när parkeringsförbud ej råder. Området kommer att kamerabevakas med UAS/drönare.

Endast föranmälda deltagare. Samtliga ska uppvisa legitimation.

Information till media:

I enlighet med den närmaste familjens önskemål kommer media inte att bjudas in till begravningsgudstjänsten. Polismyndigheten kommer inte genomföra några intervjuer i samband med begravningsgudstjänsten. Utanför kyrkan kommer det finnas ett avgränsat område för media. Frågor skickas till media.ost@polisen.se.