Sök
Stäng Meny

Polisen Östersund medverkar i årets Pridetåg

Pridemärken och polis i Pridetåg.

– Det är viktigt att polisen tar ståndpunkt för jämställdhet, allas rätt till kärlek och likabehandling för att det handlar om mänskliga rättigheter och polisen ska stå upp för allas lika värde, säger Zandra, polis i Östersund. Bild: Polisen

Polismyndigheten är en plats för alla. Därför medverkar polisanställda i årets Pridetåg i Östersund.

– Vi vill vara en polis för alla och vi vill visa att vi stöttar det som Pride-organisationen står för, säger Zandra Brodd, polis i Östersund.

Pridetåget i Östersund går av stapeln den 2 september klockan 14.00 vid Badhusparken. Polisen kommer att medverka i tåget med polisbil och ett gäng glada poliser men de kommer även att finnas på plats innan och efter paraden, vid polisens monter som ligger bredvid scenen.

– Det är viktigt att polisen tar ståndpunkt för jämställdhet, allas rätt till kärlek och likabehandling för att det handlar om mänskliga rättigheter och polisen ska stå upp för allas lika värde.

– Vi har en lagstiftning i Sverige som tydligt tar ställning för att du ska ha rätten att vara dig själv, utan att bli diskriminerad eller trakasserad.

Polisen kommer under dagen även kunna svara på medborgarnas frågor kring polisyrket, hur man söker sig till polisutbildning och vad som krävs för att bli antagen.

– Polismyndigheten ska representera folket och då behöver vår arbetsplats spegla samhälle vi lever i. Vi vill vara en polis för alla. Så kom och umgås med oss!