Sök
Stäng Meny

Stölder ur containrar på byggarbetsplatser

Flera stölder ur containrar på byggarbetsplatser har anmälts den senaste veckan. Det sammanlagda godsvärdet uppgår till miljonbelopp.

Ett stort antal tillgrepp av handverktyg och maskiner från byggarbetsplatser har anmälts den senaste veckan i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå. Brotten har ägt rum nattetid då byggarbetsplatserna har varit obemannade.

Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningspersoner då tillvägagångssättet är detsamma. Vi har anledning att tro att personer särskilt inriktade på dessa stölder har rört sig norrut och är fortsatt aktiva i polisregion Nord. 

Märk era verktyg

Vi uppmanar företagare att ni ser över era verktyg och maskiner så att de är märkta vilket försvårar för gärningspersonerna. 

Tipsa polisen

Polisen är intresserade av tips och iakttagelser. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer.

Tips kan lämnas via 114 14, ring 112 vid pågående brottslighet. Du kan också tipsa polisen via webben: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/


Vid eventuella frågor från media besvaras av Marlene Sjölund, brottssamordnare vid polisen i Västernorrland.