Fängelse för grovt narkotikabrott

I veckan dömdes en man till två års fängelse för grovt narkotikabrott efter att polisen i november påträffade 500 gram amfetamin i en bostad i Djursholm.

Det var vid en husrannsakan vid en adress i Djursholm som polisen tog narkotikan i beslag.

På onsdagen dömdes en man i 30-årsåldern av Attunda tingsrätt till två års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och skadegörelse.

– Amfetamin är den vanligaste illegala drogen efter cannabis och den vanligaste intravenösa drogen över huvud taget i Stockholm och övriga landet. Vi har i detta ärende lyckats röja undan en ansenlig mängd narkotika från gatan, sannolikt förhindrat missbruk och att nya personer debuterar i missbruk av denna potenta drog och försvårat för den organiserade brottsligheten, säger Gustaf Silfverstolpe, gruppchef vid sektionen för grova brott i polisområde Stockholm nord.

Straffet för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling innebär fängelse i lägst två och högst sju år. För synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling är straffvärdet lägst sex och högst tio års fängelse.