Sök
Stäng Meny

Frida Braf blir ny chef för lokalpolisområde Norrköping

Polis utomhus

Efter 16 år inom Polismyndigheten är det dags för nästa steg för Frida Braf som ny chef för lokalpolisområde Norrköping. Bild: Polisen

Det blir Frida Braf som tar över som chef för lokalpolisområde Norrköping med start 1 april.

Frida Braf är chef för forensiska sektionen på regionala utredningsenheten och har arbetat inom Polismyndigheten i 16 år. Hon har sedan 2015 haft flera olika gruppchefsuppdrag inom polisen, bland inom brottsoffer och personsäkerhet i Östergötland och som vikarierande chef för lokalpolisområde Linköping. Nu efterträder hon Peter Wahlberg som har varit LPO-chef i åtta år. De kommer att börja med överlämning redan i mars.

Det känns jättekul att jag har fått förtroendet att bli LPO-chef i Norrköping. Anledningen till att jag sökte tjänsten är att jag efter att ha samlat på mig erfarenhet av att vara chef vid regional enhet tilltalades av att komma tillbaka till lokalpolisområdet igen för att dels ta med mig den erfarenhet och kunskap som jag samlat på mig vid utredningsenheten och för att få en annan bredd i uppdraget. Ett prioriterat område för mig kommer i första hand att vara att lära känna verksamheten och medarbetarna för att sedan skapa bra förutsättningar att leda LPO Norrköping tillsammans med ledningsgruppen, säger Frida Braf. 

Vilka utmaningar ser du framför dig?

De utmaningar som jag ser framför mig är att tillsammans med ledningsgruppen leda verksamheten i Norrköping i en lägesbild som just nu prövar svensk polis hårt, inte minst kopplat till de grova våldsbrotten. Det kräver ett en stabilitet i grunduppdraget där medborgarnyttan är i fokus.  

Vad tar du med dig från dina tidigare roller inom polisen?

Jag tar med mig de erfarenheter som jag har fått ifrån de olika chefsuppdragen. En viktig del är att leda verksamheten genom den kunskap, kraft och erfarenhet som finns hos medarbetarna i organisationen. 

Hård konkurrens om jobbet

I konkurrens med flera andra kompetenta kandidater föll valet på Frida. Frida har en bred polisiär kompetens och har verkat som chef i flera olika verksamhetsgrenar vilket kommer stärka vårt polisområde säger Jan Hofvenstam, chef för PO Östergötland.

Frågor från media

Det går bra att söka kontakt med Frida Braf via media.ost@polisen.se