Så arbetar polisen efter de grova brotten i Söderhamn

Ökad polisiär närvaro och synlighet i Söderhamn efter helgens båda händelser.

I fredags larmades polisen till en bostad i Söderhamn där en död man anträffades. På plats fattade polisen misstankar om att brott låg bakom mannens död och en förundersökning gällande mord inleddes.

På söndagskvällen inträffade ytterligare ett grovt brott i Söderhamn då en person knivhöggs i anslutning till en livsmedelsbutik. Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel och en man i 20-årsåldern sitter frihetsberövad misstänkt för denna händelse.

– Även om det fortfarande återstår mycket arbete i båda dessa utredningar, och att jag inte kan gå in på några detaljer, så är känslan ändå försiktigt positiv. Vi har stora resurser med bred kompetens igång och vi är fast beslutna att lagföra gärningspersonerna, säger Karl von Krusenstjerna, chef för lokalpolisområde Hälsingland angående utredningsläget.

Ser ni någon koppling mellan dessa två händelser?

– Vi utreder alltid om det finns ett samband. Men nej, i nuläget ser vi ingen direkt koppling mellan de två händelserna som inträffade i fredags och i söndags. Vi utreder dessa som två separata händelser.

Karl von Krusenstjerna har stor förståelse för att det finns en stor oro efter den senaste tidens händelser.

– Det är två allvarliga händelser inom loppet av bara några dagar, så jag har full förståelse för att många är oroliga, det är en helt naturlig känsla, säger Karl von Krusenstjerna som också berättar att polisen kommer att jobba trygghetsskapande.

– Vi kommer att ha en ökad närvaro och synlighet i Söderhamn.