Sök
Stäng Meny

Trygghetskonferensen 2023 - "Tillit i en orolig tid?"

Bilden visar en illustration av Luleå.

Bild: Länsstyrelsen Norrbotten

Arbetar du med trygghetsskapande åtgärder inom myndighet, kommun, region, näringsliv eller civila samhället? Då är du varmt välkommen till Trygghetskonferensen i Luleå den 22-23 mars 2023.

22-23 mars är det dags för den sjätte Trygghetskonferensen i ordningen. Temat för årets konferens är "Tillit i en orolig tid?". Tillit är en baskomponent i samhällskontraktet mellan offentliga aktörer och medborgarna. Vi tittar närmare på vilka konsekvenser bristande tillit får för samhället. Vad innebär det för den upplevda tryggheten och på längre sikt för livsvillkoren för medborgarna. Och hur kan vi utveckla vårt trygghetsskapande arbete för att stärka tilliten?

Föreläsare

Under konferensen kommer bland annat Emma Frans, författare och forskare, Jenny Deschamps-Berger, Försvarshögskolan samt Hans Abrahamsson, freds- och utvecklingsforskare vid Göteborgs universitet att föreläsa.

Justitieminister Gunnar Strömmer inleder konferensen, som modereras av Hanna Gerdes, människorättsjurist.

Målgrupp

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med trygghetsskapande åtgärder inom myndighet, kommun, region, näringsliv eller organisation.

Kanske arbetar du brottsförebyggande, med hållbar samhällsutveckling och planering, beredskapsfrågor eller frågor som rör mänskliga rättigheter? Då tror vi att Trygghetskonferensen är något för dig.

Arrangörer

Polisen, Länsstyrelsen i Norrbottens län, Norrbottens Kommuner och Rättighetscentrum Norrbotten.

Program och anmälan

Dagarna kommer att innehålla plenumföreläsningar och valbara seminarier. Information om programmet i sin helhet och anmälan