Sök
Stäng Meny

Man anmälde sin fru försvunnen – åtalas för mord

En man i 45-åldern har fredag 27 januari åtalats för mord, grovt barnfridsbrott och gravfridsbrott. Mannen är misstänkt för att ha dödat sin fru i Bromma och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen.

Den 14 februari 2022 anmäldes en kvinna i Bromma försvunnen av sin make och en sökinsats inleddes. Följande dag anhölls maken misstänkt för mord och en elva månader lång utredning startade.

Sektionen för grova brott och sektionen för brott i nära relation i polisområde Stockholm nord har tillsammans utrett ärendet och gjort en omfattande kartläggning av gärningsman och offer. Utredningen har haft fokus på förhör med gärningsmannen och att lokalisera kvinnans kropp som till slut kunde hittas i Kvarnholmen, Nacka.

Gärningsmannen åtalas för mord, grovt barnfridsbrott och gravfridsbrott. Han är misstänkt för mord genom strypande våld mot halsen, grovt barnfridsbrott då våldet skedde i närheten av parets son och brott mot griftefriden genom att ha rullat in offrets kropp i en matta och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen.

Förhandlingar kommer att hållas i Solna tingsrätt.