Nya polisområdeschefer i Värmland och Örebro

  • Profilbild, kvinna, polis, uniform, inomhus
    Anna Hallqvist är ny polisområdeschef i Värmland Bild: Polisen
  • Profilbild, man, polis, uniform, inomhus
    Lars Wirén är ny polisområdeschef i Örebro Bild: Polisen
1/2

Från den 1 januari -23 har polisområde Värmland och polisområde Örebro fått nya chefer. I Värmland har Anna Hallqvist tagit över efter Lars Wirén som i sin tur har börjat i Örebro.

Anna Hallqvist kommer närmast från ett uppdrag som sektionschef på den regionala utredningsenheten i Bergslagen. Anna har en lång karriär, som polis, som startade på Klara närpolisstation i Stockholm. Därefter har hon bland annat jobbat mot människohandel, som förhandlare och varit tillförordnad chef på utredningssektionen i Värmland. Hon har dessutom en fil kand i psykologi från USA.

- Jag känner mig ödmjuk, stolt och väldigt glad över att ha fått detta fina samhällsuppdrag. Vi har tillsammans en stor utmaning i det brottsbekämpande uppdraget och behöver utforska de outnyttjade krafterna och möjligheterna som finns runt om oss i samhället genom att berätta vad vi ser. Till en början blir det viktigaste för mig att lyssna in hur medarbetarna uppfattar lägesbilden utifrån sin vardag och sina uppdrag samt att lära känna den nya ledningsgruppen, säger Anna.

Lars Wirén kommer närmast från ett uppdrag som polisområdeschef i Värmland. Ett uppdrag som han har haft sedan 2015. Även Lars har en lång karriär som polis och han har framförallt arbetat i Örebro län. Han har bland annat arbetat som områdespolis, yttre befäl, närpolischef och biträdande operativ chef.

- Som polisområdeschef har man ett geografiskt ansvar. Det är både utmanande och inspirerande att tillsammans med medarbetare, chefer och samverkanspartners få forma och utveckla en verksamhet tillsammans och som så direkt påverkar tryggheten i människors vardag. Jag är otroligt glad och full av energi att ta mig an mitt nya uppdrag, säger Lars.

- Jag är mycket glad att Lars och Anna antagit utmaningen och vill vara med och ta vårt gemensamma uppdrag in i framtiden. Båda kommer att tillföra viktiga perspektiv i den strategiska ledningen av polisregion Bergslagen, säger regionpolischef Patrick Ungsäter.