Pressuppkoppling: Sju åtalas för grova vapenbrott i Eskilstuna

Polisen och Åklagarmyndigheten bjuder in media till en telefonuppkoppling under tisdagen.

I dag, tisdag 24 januari, bjuder Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten in till en digital pressträff via telefonuppkoppling. Anledningen till detta är att åklagaren har åtalat sammanlagt sju personer vid Eskilstuna tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt vapenbrott.

Den 20 augusti 2022 slog polisen till mot en misstänkt försäljning av skjutvapen i centrala Eskilstuna. På platsen greps fem personer från Eskilstuna och Örebro och samtidigt togs två pistoler, ljuddämpare, ammunition och mer än 100 000 kr i beslag. Samma dag greps ytterligare en person när han försökte gömma undan fyra pistoler med en större mängd ammunition, ljuddämpare och andra tillbehör i ett skogsparti utanför Eskilstuna. Därefter har ytterligare vapen tagits i beslag.

Under utredningen har fler personer kommit att misstänkas och nu åtalas totalt sju män mellan 15 och 50 år för synnerligen grovt vapenbrott och grovt vapenbrott. De misstänkta är hemmahörande i Eskilstuna, Örebro och Stockholm.

Uppkopplingen sker via telefon och startar klockan 13:00.

Deltar gör: 

  • Elenore Ingårda, gruppchef för grova brott i Eskilstuna
  • Kammaråklagare Nicklas Hjertonsson
  • Kammaråklagare Frida Hamberg

Så deltar du på uppkopplingen: 

Anmäl dig per mejl till angelica.israelsson-silfver@polisen.se senast klockan 12:00 för inloggningsuppgifter samt instruktioner, om du ska delta på uppkopplingen.