Sök
Stäng Meny

Polismyndigheten förstärker i region Stockholm med ett hundratal poliser

Johan Olsson, chef Noa, har fattat beslut om en förstärkning med ett hundratal ingripandepoliser till Stockholm. Poliserna kommer att finnas på plats inom de närmaste dagarna.

Med den senaste tidens utveckling av skjutningar och sprängningar ser vi behov av att skicka ytterligare förstärkningar till Stockholm för att förhindra att fler mord uppstår i de konflikter som pågår och att öka bevakningen på flertalet platser. Poliserna kommer vara på plats inom de närmaste dagarna, säger Johan Olsson, chef Noa.

Polisregion Stockholm har under en längre tid hanterat flertalet skjutningar och sprängningar i nätverksmiljö, vilket har bidragit till en hård belastning för regionen.

Det är ett mycket välkommet tillskott. Vi gör allt vi kan för att bryta den allvarliga våldsspiral som regionen befinner sig i nu och behöver ytterligare resurser. Vi ser väldigt positivt på att kollegor från andra delar av Sverige förstärker arbetet i Stockholm, säger Mattias Andersson, tillförordnad regionspolischef i Stockholm.

Beslutet gäller de två kommande veckorna och poliserna kommer från samtliga polisregioner.