Sök
Stäng Meny

En person anhållen efter skottlossning i Kungsängen i Stockholm

Sedan jul- och nyårshelgen har Stockholm haft en eskalerade våldsutveckling med flera sprängningar och skjutningar. I nuläget är drygt 15 personer frihetsberövade med kopplingar till de grova våldsbrott som ägt rum i regionen sedan juldagen 2022.

Tisdagen den 10 januari avlossade en eller flera personer skott inne på Kungsängens pendeltågstation. I dag är en person anhållen misstänkt för försök till mord.

Den 28 december sköts det mot en lägenhet i Gubbängen. I det ärendet sitter två personer häktade misstänkta för försök till mord. Samma dag inträffade även en detonation vid en entré till ett flerbostadshus i Farsta med stora skador som följd. En person är häktad misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

På nyårsafton detonerade en sprängladdning i en port till ett lägenhetshus i Rågsved. Även i det ärendet finns en person häktad. Under samma dygn sköts även en person till döds och två skadades i Vällingby. I det ärendet sitter en person häktad.

På onsdagen den 11 januari greps två personer misstänkta för grovt vapenbrott efter beslag av ett automatvapen i Sollentuna. Dessa två personer begärs häktade under fredagen.

Läs mer: Flera grova våldsbrott i Stockholms län