Sök
Stäng Meny

Två unga kvinnor åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott

I samband med en husrannsakan i en lägenhet i april så anträffades narkotika till ett gatuvärde av drygt 40 miljoner kronor. Två kvinnor åtalas nu för synnerligen grovt narkotikabrott och en man åtalas för grovt narkotikabrott.

Det var den 26 april 2022 då en polispatrull befann sig på en adress i Sollentuna som de kände en stark av lukt av cannabis från en lägenhet och beslut om husrannsakan togs. I lägenheten fanns cirka 300 kilo narkotika, framförallt cannabis men även kokain, ketamin, 3-cmc och cirka 91 000 tabletter tramadol. Gatuvärdet på narkotikan bedöms uppgå till cirka 40 miljoner kronor.

På adressen greps en ung kvinna och vid vidare utredning identifierades ytterligare en kvinna och flera män som misstänkta i ärendet. Nu åtalas de två kvinnorna, som suttit häktade en längre period, för synnerligen grovt narkotikabrott och ytterligare en man, som är häktad i ett annat ärende i Skåne, för grovt narkotikabrott.

– Det blir allt vanligare att tidigare ostraffade unga personer, i det här fallet två unga kvinnor, rekryteras till att förvara, lagerhålla, sälja och transportera narkotika. Polisen är medveten om att kriminella grupperingar vidtar åtgärder för att försvåra polisens arbete att upptäcka brotten. I det här fallet lyckades vi dock få bort en avsevärd mängd narkotika och gripa flera personer vilket är en vinst för samhället och en tydlig signal gentemot andra personer som sysslar med den här typen av brott säger Jesper Jonsson, utredare vid lokalpolisområde Skärholmen.

Framgångsfaktorerna i ärendet är att polisen via undersökning av chattar i mobiltelefoner omgående lyckades identifiera flera personer för deras inblandning i brottet. Vidare har polisen via övervakningsmaterial och tekniska undersökningar, bland annat dna och fingeravtryck, kunnat knyta flera av de misstänkta till aktuell adress samt till narkotikan och den stora narkotikaverksamhet som har bedrivits.