Sök
Stäng Meny

Ytterligare tre frihetsberövade efter förberedelse till mord i Vårberg

Tre personer mellan 16 och 18 år som misstänks vara inblandade i planerna att mörda en person från Vårberg frihetsberövades på onsdagsmorgonen. Sedan tidigare är två tonåringar häktade i ärendet.

Det var den 11 december 2022 som flera patruller blir beordrades till ett bostadsområde i Vårberg efter att polisen fått information om att två maskerade ungdomar iakttagits på platsen. När polis kom till platsen flydde de båda misstänkta från platsen. Efter en kortare jakt greps en 15-åring och en 17-åring och flera vapen togs i beslag. Dessa två personer har suttit häktade sedan dess. Det finns omständigheter i ärendet som talar för att de misstänkta förberett att mörda en person som kan kopplas till aktuellt bostadsområde.

I det efterföljande utredningsarbetet har ytterligare tre personer, som på olika sätt är inblandade i förberedelse till mord, identifierats och nu frihetsberövats. Personerna är mellan 16 och 18 år gamla och frihetsberövades under onsdagsmorgonen.  

 I det aktuella fallet lyckades vi sannolikt att förhindra ett förestående grovt våldsbrott vilket vi naturligtvis är glada över. Samtidigt har vi ett allvarligt läge i stora delar av Stockholm där flertal våldsdåd har skett. Vi arbetar intensivt med att se till att våldet inte eskalerar ytterligare. Polisen behöver hjälp med tips och iakttagelser från allmänheten för att nå bästa resultat i det förebyggande arbetet, säger Daniel Danial, polisinspektör vid lokalpolisområde Skärholmen.