Sök
Stäng Meny

Polisområdeschef klar för Jämtland

Nu är rekryteringen för den utlysta tjänsten som polisområdeschef i Jämtland klar.

För polisområde Jämtland fortsätter David Westlin nu som ordinarie polisområdeschef från och med i dag onsdag den 5 juli 2023. Han har varit tillförordnad polisområdeschef sedan maj 2022 och dessförinnan varit chef för lokalpolisområde Östersund under åren 2020 fram till maj 2022.

Regionpolischef Micael Säll Lindahl är glad över att många bra kandidater har varit aktuella och konkurrerat om tjänsten.

– Jag ser mycket positivt på att få anställa David som chef i en viktig roll för att bidra till fortsatt utveckling för polisregion Nord och polismyndigheten. Han visar i ord och handling de grundvärderingar som stämmer överens med vårt uppdrag och har ett modernt och tillitsbaserat ledarskap där både chefer och medarbetare får vara delaktiga och ta ansvar i uppdraget i sin helhet för medborgarnas bästa, säger Micael Säll Lindahl.

– Det känns verkligen jätteroligt och utmanande. Jag är väldigt motiverad att få kliva in rollen på riktigt med det strategiska fokuset för polisregionen och polisområdet. Jag kommer nu att jobba för ytterligare proaktivitet och transparens internt och externt med ett tydligt medborgarfokus, vilket är hjärtefrågor för mig. Dessutom vill jag fortsätta att utveckla den goda samverkan och samarbetet som redan finns inom Polismyndigheten och med andra aktörer, vilket är nödvändigt för att lyckas i samhällsuppdraget framåt, säger David Westlin om sin utnämning.